Populära sociala medier

20 populära sociala medier webbplatser just nu

 Vad är de mest populära sociala medierna webbplatser just nu? Sociala medier är en viktig resurs för både små och stora företag som vill marknadsföra sina varumärken på Internet. Och räkna ut de mest populära sociala medier webbplatserna för den målgrupp som du försöker nå är oerhört viktigt.

Till exempel Facebook förlorar mark med tonåringar, medan Snapchat är den Rekommenderad plattformen för denna demografiska. För att korrekt utnyttja kraften i sociala medier, behöver du veta de mest populära sociala medier webbplatserna och identifiera de som fungerar bäst för ditt företag att undvika sprider sig själv för tunt.

Plattformarna är enkla att använda och vissa av dem även har betalat reklam alternativ för företag som vill nå nya målgrupper. Bara för att ditt företag behöver vara på dessa plattformar betyder dock inte att det måste finnas på varje andra sociala medier webbplats.

För att göra detta enkelt för dig, profilerade vi 20 av de mest populära sociala medier webbplatserna så att du kan fatta välinformerade marknadsbeslut.

De flesta populära sociala medier webbplatser:

Facebook detta är det största sociala media nätverket på Internet, både vad gäller antalet användare och namn erkännande. Grundades den 4 februari 2004, Facebookhas inom 12 år lyckades samla mer än 1,59 miljarder aktiva användare per månad och detta gör det automatiskt en av de bästa medierna för att ansluta människor från hela världen med din verksamhet. Det beräknas att mer än 1 miljoner små och medelstora företag använder plattformen för att marknadsföra sin verksamhet.

Twitter kanske du tänker att begränsa dina inlägg till 140 tecken är inget sätt att marknadsföra ditt företag, men du kommer bli chockad att veta att denna sociala media-plattform har mer än 320 miljoner aktiva användare per månad som gör användning av 140 tecken för att passera över i bildning. Företag kan använda Twitter att interagera med presumtiva kunder, svarar på frågor, släpp senaste nyheter och samtidigt använda riktade annonser med specifika målgrupper. Twitter grundades den 21 mars 2006, och har sitt huvudkontor i San Francisco, Kalifornien.

LinkedIn grundades den 14 December 2002, och lanserade 0n 5 maj 2003, LinkedIn är händerna nedåt de mest populära sociala medier webbplats för professionella nätverk. Webbplatsen finns på 24 språk och har över 400 miljoner registrerade användare. LinkedIn är bra för människor som vill samverka med personer i liknande branscher, nätverk med lokala yrkesmän och Visa business relaterade information och statistik.

Google + medan det är ingen Twitter, Facebook eller LinkedIn, Google + har sin plats bland de populära sociala medier webbplatserna. SEO värdet ensam gör det en måste använda verktyg för alla små företag. Lanserades den 15 December 2011 Google + har gått med de stora ligorna registrera 418 miljoner aktiva användare per December 2015.

YouTube är största och mest populära video-baserade sociala medier webbplatsen — grundades den 14 februari 2005 av tre tidigare PayPal-anställda. Det köptes senare av Google i November 2006 för 1,65 miljarder dollar. YouTube har över 1 miljard webbplatsbesökare per månad och är den näst mest populära sökmotorn bakom Google.

Pinterest lanserade i mars 2010, Pinterest är en relativt nykomling i sociala medier arenan. Denna plattform består av digitala anslagstavlor där företag kan fästa deras innehåll.  Pinterest meddelade September 2015 att man hade förvärvat 100 miljoner användare. Små företag vars mål målgrupp utgörs mestadels av kvinnor bör definitivt investera i Pinterest som mer än hälften av sina besökare är kvinnor.

Instagram som Pinterest, Instagram är en visuell social media-plattform. Webbplatsen lanserades den 6 oktober 2010, har mer än 400 miljoner aktiva användare och ägs av Facebook. Många av dess användare använda den för att publicera information om resor, mode, mat, konst och liknande ämnen. Plattformen är också kännetecknas av sin unika filter tillsammans med video och foto redigerande dragen. Nästan 95 procent av Instagram användare använda Facebook.

Tumblr är en av de svåraste att använda sociala nätverk plattformar, men det är också en av de mest intressanta platserna. Plattformen tillåter flera olika inläggsformat, inklusive citera inlägg, chattinlägg, video och fotoinlägg samt ljud inlägg, så du är aldrig begränsad i typ av innehåll som du kan dela. Som Twitter är reblogging, som är mer som retweeting, lätt och snabbt. Den socialt nätverkande webbplatsen grundades av David Karp i februari 2007 och är för närvarande värd mer än 200 miljoner Bloggar.

Flickr, uttalas ”flicker”, är en online bild och video webbhotell plattform som skapades av den sedan Vancouver-baserade Ludicorp den 10 februari 2004, och senare förvärvat av Yahoo 2005. Plattformen är populärt bland användare som delar och bädda in fotografier.  Från och med oktober förra året, Flickr hade mer än 112 miljoner användare och hade sina fotavtryck i mer än 63 länder. Genomsnitt en miljon bilder delas dagligen på Flickr.

Reddit är en social Nyheter och underhållning nätverk webbplats där registrerade användare kan skicka innehåll som direkta länkar och text inlägg. Användare har även möjlighet att organisera och bestämma deras position på webbplatsens sidor genom röstning inlagor uppåt eller nedåt. Inlagor mest positiva röster visas i den översta kategorin eller huvudsidan. Reddit grundades av universitetar av Virginia rumskamrater Alexis Ohanian och Steve Huffman den 23 juni 2005. Ett decennium senare, har webbplatsen mer än 36 miljoner registrerade konton och 231 miljoner månatliga besökare.

Snapchat är en bild som meddelandehantering ansökan mjukvaruprodukt som skapades av Reggie Brown, Evan Spiegel och Bobby Murphy när de var studenter vid Stanford Universitet. Appen var officiellt släppt i September 2011, och inom en kort tid de har vuxit oerhört registrerar ett genomsnitt på 100 miljoner dagliga aktiva användare från och med maj 2015. Mer än 18 procent av alla sociala medieanvändare använder Snapchat.

WhatsApp Messenger är en plattformsoberoende instant messaging-klient för smartphones, datorer och surfplattor. Appen är beroende av Internet för att skicka bilder, texter, dokument, ljud och video meddelanden till andra användare som har appen installerad på sina enheter. Lanserades i januari 2010, köptes WhatsApp Inc. av Facebook den 19 februari 2004, för 19,3 miljarder dollar. Idag, använda mer än 1 miljard människor tjänsten för att kommunicera med sina vänner, nära och kära och även kunder.

Quora kapitalisera på människors nyfikenhet är en genial idé som skulle leda till skapandet och lansering av Quora i juni 2009. Webbplatsen, medgrundare av två tidigare Facebook-anställda, Charlie Cheever och Adam D’Angelo nu hävdar att den fått mer än 80 miljoner månatliga unika besökare, med hälften av dem kommer från USA Hittills har webbplatsen frågor och svar har lyckats höja $141 i riskkapitalfonder och medan det inte ser redo att gå allmänheten ännu, det är definitivt ett företag att titta på.

Vine med över 40 miljoner användare är en snabbt växande videodelning app för sociala medier som tillåter användare att dela 6-andra videoklipp med sina anhängare. Medan detta ser ut som en riktigt kort tid för en video, är företag av alla storlekar att ha enorm framgång med hjälp av tjänsten. Vine grundades i juni 2012 och senare förvärvades av Twitter i oktober 2012, strax före den officiella lanseringen.

Periscope är en live video streaming mobilapp som utvecklades av Joe Bernstein och Kayvon Beykpour. Två startade företaget i februari 2014 och senare sålde den till Twitter för 100 miljoner dollar i mars 2015. Fyra månader efter sin mars 2015 nystart, sade Periscope att de hade passerat 10 miljoner konton och i December samma år meddelade Apple periskop som appen av året.

BizSugar är ett socialt nätverk plattform och nisch resurs för chefer, småföretagare och entreprenörer. Platsen var skapad 2007 av DBH Communications, Inc., en leverantör av prisbelönta företagets publikationer, och senare förvärvades av Small Business trender LLC, 2009. Plattformen tillåter användare att dela videoklipp, artiklar, blogginlägg, podcast bland annat innehåll. Den också tillåt förbrukaren till se och rösta på inlagor från andra medlemmar.

StumbleUpon är en identifieringsmotor som finner och rekommenderar innehåll för sina användare. Kommer 30 juni 2018, det kommer att flytta till Mix. Mer än 25 miljoner människor använda StumbleUpon för underhållning och information. Dessutom har mer än 80.000 förlag, varumärken och andra marknadsförare används StumbleUpon betalas Discovery plattform för att främja sina företag. StumbleUpon ägs av eBay från maj 2007 till April 2009, när Garrett Camp, Geoff Smith och flera investerare köpte den tillbaka. Det är nu ett oberoende, investor-backed start igen.

Delicious är en social bookmarking webbtjänst för att upptäcka, lagra och dela webb bokmärken. Webbplatsen grundades 2003 av Peter Gadjokov och Joshua Schachter och förvärvade 2005 av Yahoo. I slutet av 2008 hävdade Delicious att den hade bokmärkt 180 miljoner webbadresser och förvärvat mer än 5,3 miljoner användare. Tjänsten såldes senare till AVOS system i April 2011 som senare sålde det till Science Inc. I januari i år sade Delicious Media att det hade förvärvat tjänsten.

Digg grundade mer än ett decennium sedan (November 2004), Digg är en nyhetsläsare med en kurator framsida som väljer berättelser specifikt för Internet publik, ämnena varierar kraftigt från trending politiska frågor till vetenskap viral Internet frågor och något däremellan. Digg stöder delning av innehåll till andra sociala medieplattformar som Facebook och Twitter. Under 2015 hävdade företaget att det hade ca 11 miljoner aktiva användare per månad.

Viber är en Voice over IP (VoIP) och instant messaging app för mobila enheter som utvecklades och släpptes av Viber Media på December 2, 2010. Appen möjliggör också utbyte av ljud, video och bilder mellan användare. I April 2014, hade Viber upplupna nära 600 miljoner registrerade användare och 230 månatliga aktiva användare.